PURE ATHLETICS
/

SPORT & TRAINING

 

Personal kickbokstraining

Bij Pure Athletics kun je terecht voor personal kickbokstraining en recreatief kickboksen (groepslessen). Kickboksen is een pittige sport waarbij je verschillende stoot, trap, knie - en clinch technieken leert, tegelijkertijd je kracht/conditievermogen verbetert en jezelf op effectieve wijze leert verdedigen. Personal kickbokstraining is geschikt voor werkelijk iedereen, of je nu als beginner kennis wilt maken met kickboksen, als gevorderde je kennis wilt bij scherpen of als wedstrijdvechter extra aandacht aan bepaalde aspecten wilt besteden, extra pads wilt draaien of een sparringspartner nodig hebt, personal kickbokstraining van Pure Athletics helpt jou verder!

NB: Naast het feit dat kickboksen een uitstekende sport is om je conditie te verbeteren, gewicht te verliezen of als uitlaatklep in ons drukke bestaan, is het ook geschikt voor puberende tieners, kinderen en jongeren met gedragsproblemen angst of gebrek aan zelfvertrouwen.Trainingsopbouw kickboksen

- Beginner:

Een ervaren personal kickbokstrainer leert jou op een leuke en uitdagende manier alle basis principes van het kickboksen, je leert de juiste houding aan te nemen, het correct uitvoeren van verschillende stoten, trappen en knieën. Geleidelijk aan zal het tempo en de intensiteit omhoog gaan, leer je steeds meer verschillende stoot en trapcombinaties en wordt er aandacht besteed aan offensief en defensief kickboksen. Afhankelijk van jou vooruitgang kan er na een aantal trainingen begonnen worden met "technisch sparren". Hierbij ga je jou geleerde techniek voorzichtig in de praktijk brengen waarbij de focus ligt op de juiste techniek qua stoten en trappen, je verdediging, voetenwerk en snelheid.


- Gevorderde:

Train je al langer en wil je wat extra aandacht besteden aan bepaalde technieken, of heb je in het verleden getraind en wil je het kickboksen weer oppakken? Personal kickbokstraining kan jou helpen om scherper te worden en je ritme weer terug te vinden! Afhankelijk van jou doel en hoe ver gevorderd jij bent, wordt er gewerkt aan complexere combinaties, voetenwerk, verschillende counter (overname) technieken en leer je een eigen stijl aan. gebaseerd op jou lengte, gewicht en eigen capaciteiten leer je een stijl aan die bij jou past en waar jij tijdens het sparren of een eventuele wedstrijd het beste mee uit de voeten kan. Een ander belangrijk aspect aan een gevorderde training is het tempo en de intensiteit waarmee verschillende stoot en trapcombinaties elkaar afwisselen. Je leert dus krachtiger, sneller en explosiever kickboksen!

 

- Wedstrijdvechter: 

Heb je een partij gepland staan en wil je naast je reguliere trainingen extra aandacht besteden aan bijv. techniek, kracht, conditie en snelheid. Wil je extra pad sessies draaien, sparren of een combinaties van wat hier wordt opgenoemd? Personal kickbokstraining van Pure Athletics kan jou hierin ondersteunen!Discipline, doorzettingsvermogen, respect en zelfvertrouwen

Kickboksen is een harde maar eerlijke en fantastische sport! Je krijgt er een ijzersterke discipline van, het vergroot je doorzettingsvermogen, je leert respect te hebben voor een ander en je bouwt er meer zelfvertrouwen mee op. Werkelijk iedereen jong of oud, groot of klein, van advocaat tot loodgieter kan de sport beoefenen. Tijdens het kickboksen zijn we allemaal gelijk, we helpen elkaar door te zetten als het zwaar is, hebben respect voor elkaar en proberen het maximale uit de training te halen door keihard te trainen! 


Kickboksen in het Westland

Elke dinsdag en vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 is er kickboksen (groepsles) in de oude gymzaal van de Heenweg te 's-Gravenzande in het Westland. De dinsdagavond training is voor iedereen (vanaf 15 jaar) toegankelijk en je hebt er geen ervaring voor nodig. Tijdens deze les besteden we veel aandacht aan verschillende technieken uit het kickboksen in combinatie met kracht / conditietraining. Op vrijdagavond gaan we sparren! Je kunt tijdens deze les (uiteraard onder toezicht) je techniek in de praktijk testen. Deze training is in principe toegankelijk voor iedereen (vanaf 15 jaar) mist je enige ervaring hebt met sparren en over een redelijke tot goede conditie beschikt..! Tijdens het sparren helpen we elkaar beter te worden, je reactiesnelheid en scherpte te verhogen en het incasseringsvermogen geleidelijk te vergroten.


Lijkt het jou leuk om een keer mee te trainen, of heb je interesse in personal kickbokstraining? Neem dan even contact met ons op en meld je aan voor een proefles! 
E-mailen
Bellen
Map
Info